Kinderboerderij

Dinsdag 4 september zijn we naar de kinderboerderij geweest. Voordat de les begon kregen we een amulet. Toen we bij de meester kwamen vertelde hij ons dat we onze fantasie die les goed moesten gebruiken. We hadden namelijk een prijs gewonnen! We zouden met de bus op reis gaan. De bus was in een aparte ruimte. Daar gingen we op pad, maar ergens in Polen kreeg de bus pech! Geen dorp of stad in de buurt en natuurlijk geen signaal voor onze telefoons. Dat werd dus survivallen. Op de amulet stonden 5 plaatjes: een smiley, water, tent, appel, hout en vuur. Dit hield in dat je positief moest zijn en moest samenwerken. Dan ga je op zoek naar water, dan maak je een goed onderkomen voor de nacht. Dan wordt er eten gezocht en uiteindelijk hout voor het vuur. We gingen naar een afgelegen veld waar we gelukkig water hadden. Daar moesten we in groepjes tenten bouwen. Daarna hebben we allerlei voedsel gezocht. De juf moest het vuur maken. Aan het einde van de les hebben we thee gemaakt, met ons water en de kruiden die we hadden gevonden. Gelukkig kwam het allemaal goed, de bus was gemaakt en we konden terug naar huis. Alhoewel een hoop kinderen de nacht graag hadden doorgebracht in hun eigen hut!

De foto's van deze les vindt u in het fotoalbum.