egelonderzoek talentendaggroep 1/2 B

OOk groep 1/2 B deed mee aan de talentendag op onze school de Waterlelie.. Wij zijn druk bezig geweest met de vragen: hoe de egel de winter overleefd, hoe doet hij dat , wat gebruikt hij daarvoor en wat heeft hij nodig.

Onderzoek: Via het groepsgesprek kwam er vragen en antwoorden vanuit de kinderen. Hoe is zijn leefomgeving, eetgewoontes in de winter en hoe is zijn "huisvesting"?

Conclusies: Hij heeft de natuur nodig om de winter periode te overleven.

Uitwerking: Met natuur materiaal ( aangeleverd door juf Carla!)hebben de kleuters van 1/2 B allerelei "huizen gebouwd, zelfs met een toren!, waarin de egel zijn winterslaap kasn houden.

Afrondend, de kindereen vonden het fijn om zo bezig te zijn geweest. Ze hebben het nodige onderzocht en hebben er verder veel plezier beleefd .

ps de foto van Evy laat een van de winterverblijven voor de egel zien.

Met vr.groet,

Meester Bart.