start schooljaar

We zijn dit jaar begonnen met elkaar te leren kennen. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen in de klas, een nieuwe meester. We hebben spelletjes gedaan om te leren samen te spelen en elkaar te leren vertrouwen. Samen spelen en bewegen zorgen voor veel plezierige leermomenten in de klas.

Het leren kennen paste mooi in het thema Familie. De startgesprekken dragen daar ook toe bij.

We hebben ook onze families geschilderd, geplakt en getekend. Bij Familie hoorde de letter F. Die hebben we getekend en daarmee hebben allerlei taalspelletjes gedaan.

Nieuw dit jaar is het Portfolio. Hierin kunnen de kinderen laten zien wat ze al kunnen. Ze vinden het heel fijn om een eigen map te hebben.

In de kring doen we heel veel reken en taalspelletjes zoals 1,2 kopje thee en de zevensprong. We stempelen letters en schrijven cijfers. Het is leuk om te merken hoeveel bewegingsspel er mogelijk is om het rekenen te ondersteunen.

In de Engelse les hebben we geteld en liedjes gezongen.

Kom rustig ’s morgens met je kind naar binnen. De boekenkar staat voor u klaar. Kleuters vinden het heerlijk om voorgelezen te worden.

Wilt u iets vragen of bespreken  kom dan voor of na schooltijd even langs om een afspraak te maken.