thema lente

Tijdens het thema lente hebben de kinderen van alles geleerd over de bloemen die uit bollen groeien en hoe zij heten. We hebben geleerd over bloesem en over jonge dieren.

De kinderen hebben geleerd dat de kleren die je eerst nog pastte nu ineens te klein zijn. Hoe kan dat nou? Dan moeten we nieuwe kleren kopen in de kledingwinkel. Die hadden we in de blokkenhoek gemaakt. Zo konden ze kleren passen en de kleding betalen. Hoeveel kost het? Passen de kleren wel of zijn ze te groot of te klein?

De kinderen hebben een tuinkers letters gezaaid. Wat waren ze verbaasd om iedere dag te zien hoe het was gegroeid!

Met z'n allen hebben we een heerlijke eiersalade gemaakt volgens de stappen in het recept. Dat was smullen.

In onze talentenweek werden de kinderen uitgedaagd na te denken over een probleem. De kip zat op stok en legde eieren maar de eieren vielen allemaal kapot. Konden zij helpen om een oplossing te bedenken? Zo bedachten ze een eierbaan, zodat de eieren zo in het mandje konden rollen.

Kijk voor foto's in het fotoalbum.