Het eerste thema na de kerstvakantie was winter.

En wat was het leuk dat het dan ook nog echt ging sneeuwen!

We hebben sneeuwpoppen gemaakt maar dan van klei en van papier. Op het raam dwarrelen sneeuwvlokken van papier.
Met witte lego hebben de kinderen gebouwd en met de grote blokken bouwden we een vogelhuisje.
We gingen tellen met pinda’s die daarna aan elkaar werden geregen.

De kinderen hebben allerlei winterwoorden geleerd die ze mochten stempelen. Ook mochten ze een eigen winterboekje maken.

We deden ook een leuk spelletje met ijsblokjes. Ieder kind kreeg een ijsblokje in een bakje. Gooi je 1 dan moet het ijsblokje 10 tellen in je hand houden, gooi je 2 dan moet je het ijsblokje 5 tellen onder je trui houden, gooi je 3 dan moet je het ijsblokje 4 tellen in een bakje water laten drijven, gooi je 5 dan moet je er wat zout over strooien, gooi je 6 dan heb je pech en moet je een beurt over slaan. Van wie is het ijsblokje als eerste gesmolten?

Aan de onderzoekstafel bekeken de kinderen wat blijft wel en niet aan de magneet plakken.

Iedere dag keken we naar buiten naar het weer. “is it sunny? is it rainy? is it windy? is it hot? is it cold?”

Dit is het winterliedje dat de kinderen nu kunnen zingen;

Sneeuw en ijs,
Kielekiele kou kou,
bloemen op de ruiten
Sneeuw en ijs,
Kielekiele kou kou,
Toch wil je naar buiten, dus
slofjes uit, laarsjes aan,
dasjes om, jasje aan,
knoopjes dicht, goed gedaan.
mutsje op en wantjes aan.

Kijk voor de foto's in het fotoalbum