Kerst in de klas

Na de drukke sinterklaastijd nu de sfeervolle kersttijd.

De klas is mooi versierd met lichtjes en een boom. We zingen gezellige kerstliedjes en lezen kerstboekjes.

Voor het bij het kerstdiner plakten we glazen potjes met papier. Met een kaarsje erin ziet dat er heel mooi uit.

In de bouwhoek mochten de kinderen een kerstboom bouwen. Op het kleedje versierden we een kerstboom met de figurovorm. Op de blokjestafel konden de kinderen spelen met kerstblokjes, een arrenslee met rendier met gewei op zijn hoofd en de kerstman. In de poppenhoek werd alvast geoefend voor het kerstdiner, daar werd de tafel netjes gedekt. Er werden kerstbomen versierd met hamertje tik en met de kleine blokjes werden kerstbomen gemaakt en versierd met dopjes.

Voor de kerstmarkt maakten we een fotolijstje. De kinderen gingen met kerstmuts op de foto. Het lijstje werd met de vingers bestempeld en met zwarte stift werd een kabeltje getekend. Zo lijkt het net een snoer gekleurde lichtjes.
Ook knutselden de kinderen een kandelaar van echte klei. Deze werd versierd met pasta en na een paar dagen drogen heeft de juf ze goud gespoten. Ze zien er superchique uit.
Natuurlijk geen kerst zonder glitter. Dus maakten we ook nog kerstklokjes voor de kerstmarkt. Bekertjes werden geverfd en royaal bestrooid met glitter.

Met z'n allen hebben we een kerstkaart gemaakt voor juf Tonny. Want we missen haar wel. We maakten allemaal kerstballen die op een grote kerstboom werden geplakt. De kaart deden we in een envelop en schreven het adres op en plakten er postzegels op. Met z'n allen liepen we naar de brievenbus om de kaart te posten. Wat zal juf Tonny verrast zijn!!

Het was weer een geweldig gezellige tijd! Kijk voor foto's in het fotoalbum.

Fijne feestdagen allemaal.