talentendag

De talentendag staat in het teken van ontdekkend en onderzoekend leren.
De kinderen wordt een probleem voorgelegd en met elkaar zoeken we een oplossing.

Deze eerste talentendag ging het over een egeltje dat bij ons zijn winterslaap wil gaan houden.

We hebben eerst een filmpje gekeken over een egel om meer over het diertje te weten te komen. https://schooltv.nl/video/de-egel-stekelige-bosbewoner/#q=egel

Daarna gingen we door elkaar lopen en als het belletje ging stonden de kinderen stil en bedachten ideeën om de egel te helpen. Deze ideeën werden daarna in de kring besproken.

De kinderen gingen een holletje voor de egel maken. Eerst moesten ze bedenken aan welke eisen een goed hol moet voldoen. Het moet groot genoeg zijn, goed gecamoufleerd en stevig. Daarna bedachten we wat we nodig hadden en werden de taken verdeeld. De kinderen gingen in vier groepen aan de slag.

Ze waren zeer intensief bezig en hielpen elkaar goed. Alle holletjes werden goed gekeurd, wat waren ze trots.

In het foto-album kunt u nog meer foto's bekijken.