thema familie

We zijn het jaar ingesprongen!!!

Met het springkussen van Excelsior stuiterden we de eerste dag door.

Er zijn al heel wat startgesprekken geweest. Leuk om iedereen zo beter te leren kennen. Het eerste thema dit jaar was Familie. En op deze manier leren we nog meer over elkaar.

De eerste weken stonden ook in het teken van de Gouden Weken. We hebben heel veel spelletjes gedaan om te leren samen te spelen, elkaar op een goede manier aan te raken en om elkaar te leren vertrouwen. Een spelletje was bijvoorbeeld op elkaars rug tekenen. Een ander spelletje was aan elkaar klikken als lego, bijv. ellebogen aan elkaar klikken.

Nieuw dit jaar is het Portfolio. Hierin kunnen de kinderen laten zien wat ze al kunnen. De kinderen zijn er erg enthousiast over envinden het heel interessant dat zij hun eigenmap hebben.

De eerste letter die is aangeboden is de letter f van familie (en fiets, en fles, en fruit,….) Bij de letter hoort ook een klankgebaar. Het plaatje van het klankgebaar hangt ook in de klas. De kinderen hebben de letter f met mozaïek versiert.

We zijn ook op zoek gegaan naar de eerste letter/klanken van alle namen. De oudsten hebben de eerste letter van hun naam geborduurd. Heel knap!

In de kring doen we heel veel rekenspelletjes zoals ‘hoeveel jaar ben jij nu?’  en ‘pakken tot plakken’. We zingen telliedjes en stempelen met cijfers. We tellen met onze vingers en meten met onze handen.

In de engelse les hebben de kinderen de kleuren geleerd. We zingen dan the colorsong;

What’s your favorite color

Please tel me, do….is it

Purple, green and blue

Tussendoor zingen we ook vaak engelse liedjes. U kunt ze ook vinden als u op youtube zoekt naar supersimplesongs.

Veel plezier met zingen!