thema bouwen

Het thema bouwen is afgerond.

De afgelopen weken hebben de kinderen van alles geleerd over bouwen. Zo leerden ze welke gereedschappen er zijn, welke beroepen er zijn en welke soorten woningen er zijn.

Zelf hebben zij natuurlijk heel veel gebouwd. Zo hebben de kinderen geleerd hoe je met de kleine blokjes kunt metselen, hebben ze geleerd bouwwerken na te bouwen van een kaart en van elkaar. Ze hebben geleerd een bouwtekening te maken van hun eigen bouwwerk, hebben puzzels gemaakt over bouwen en geteld met de AH huisjes.

Aan de speltafel deden we een smartgame en het spel sjouwen en bouwen. Hierbij moesten ze blokjes verzamelen en daarmee huizen bouwen, wie de meeste huizen bouwde had gewonnen.

Met de hele klas bouwden we een grote flat die we ook een naam hebben gegeven. De kinderen stempelden een muur volgens het metselprincipe en tekenden zichzelf als bouwvakker erbij.

Voor meer foto's kunt u in het fotoalbum kijken.

Het volgende thema is Dieren